Köp- och Leveransvillkor


 

Priser

Alla priser i webbshopen visas inklusive moms.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-mailadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med oss. Kontrollera noga att du anger rätt e-mailadress i dina kunduppgifter.

Leveranstid

Beställningar som kommit in före kl. 12:00 helgfri vardag går i regel iväg samma dag (gäller lagervaror).

Leveranssätt

För privatpersoner gäller DHL Service Point eller Postpaket My Pack Collect som leveranssätt. Dina varor hamnar på ett utlämningsställe som aviserar dig via sms eller e-mail. Kontrollera noga att du angett rätt uppgifter så aviseringen kommer fram. Leveranssättet DHL Företagspaket gäller endast för företag och myndigheter och kan inte användas av privatpersoner.

När du väljer att hämta dina varor på ett utlämningsställe har du 14 dagar på dig att hämta ut dina varor, sedan skickas dina varor i retur till oss med tillkommande kostnader för dig. Viktigt att tänka på om du ska åka iväg på semester kort efter att du lagt en beställning!

Frakt

Frakten är gratis på alla beställningar över 1 199 kr som är lagda i webbshoppen. Frakt tillkommer på alla beställningar under 1 199 kr. Frakten läggs på när du kommer till kassan där du kan se fraktkostnaden innan du går vidare till betalning. 

Betalningsalternativ

Du kan välja att betala med Klarna, DIBS Kortbetalning, Faktura eller Postförskott. För kunder utanför Sverige är DIBS Kortbetalning det enda alternativet. Väljer du Faktura får du en faktura med betalningstiden 15 dagar (gäller ej om du bor i Danmark eller Finland). Vi gör en rutinmässig kreditupplysning och en administrationsavgift på 45 kr tas ut för detta. Fakturan bipackas med varorna eller skickas som e-mail samma dag dina varor lämnar vårt lager. Betalning sker till vårt bankgiro 613-3334. Vi förbehåller oss rätten att skicka dina varor mot postförskott om vi anser oss ha anledning till det. En kostnad på 129 kr tillkommer för detta. Om du själv väljer Postförskott löser du ut ditt paket på utlämningsstället. En kostnad på 129 kr tillkommer för detta.

Sen betalning

Om du väljer betalningsalternativet Faktura är betalningstiden 15 dagar. Vid sen betalning påförs en förseningsavgift på 75 kr samt dröjsmålsränta enligt räntelagen. Rätten att mottaga betalning kan ske utan ditt medgivande.

Ångerrätt/Byte

Som konsument har du i enlighet med distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp utan att ange någon anledning. När du returnerar varor med hänvisning till ångerrätten står du själv för returfrakten. Du kan returnera varorna på det sätt som passar dig bäst. Vi återbetalar varuvärdet, men ej orginalfrakten, så fort vi mottagit din retur. Om du vill returnera dina varor, meddela oss detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den. På fakturan anger du returorsak "Ångerrätt".

För byte av varor står du för returfrakten och för frakten på varorna du vill byta till.

Alla varor som returneras till oss skickas till: Laxen Specialnät AB, Kardangatan 2, 904 22 Umeå.

Reklamationer

Om du skulle få en defekt vara eller en felleverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Kontrollera emballaget vid mottagande, eventuell transportskada anmäls omgående till transportören. Meddela oss att du vill returnera varan senast 14 dagar efter det att du har mottagit den. Du måste ta kontakt med oss för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald. Vi skickar en förfrankerad returetikett till dig för retur av den defekta varan. För att returnera en vara ska den vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den. På fakturan anger du returorsak.

Tvist

Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.