Hem » BRADLEY SMOKER » Läs mer om Bradley Smoker
Hemligheten med Bradley Smoker; briketterna.


Det är de speciella briketterna som är hemligheten med Bradley Smoker. Briketterna avger en mycket ren rök med jämn temperatur vilket ger en mycket bättre smak på maten jämfört med traditionell rökning där gaser, harts, kåda, men framför allt för höga temperaturer, lätt förstör smaken på din mat. Med en Bradley Smoker smakar maten helt enkelt bättre!

Du eliminerar också chansningsmoment med att röka mat och du kan i princip inte misslyckas med en Bradley Smoker, det blir alltid gott. Och du behöver inte ens passa maten eftersom rökskåpet stänger av automatiskt när tiden gått ut så du kan istället pyssla med annat i köket och förbereda gästernas ankomst.

Briketterna finns i en mängd olika smaker, en del passar bäst för fisk, en del för kött och många passar för båda. Beställ Bradley Smoker briketter här. Och behöver du hjälp att välja kan du konsultera vår Bradley Smoker brikettguide. Visste du förresten att du kan använda briketterna till din vanliga grill? Läs mer hur du använder Bradley Smoker briketter till din vanliga grill.

Bradley Smoker säljs idag i över 30 länder och är av många ansedd som den mest mångsidiga hemmaröken på marknaden. In med kontakten och luta dig tillbaka, skåpet sköter sig själv och stänger av helt automatiskt.

Bradley Smoker rökskåp är enkla att hålla rena och de löstagbara gallren ryms i diskmaskinen. På utsidan är de lackerade i ett utförande likt borstat rostfritt stål medan insidan är i riktig rostfri plåt.

Till Bradley Smoker rökskåp
Till Bradley Smoker briketter

Bradley Smoker bruksanvisning på svenska


Här kan du ladda ner Laxen Specialnäts egna svenska Bradley Smoker bruksanvisning. Bruksanvisningen följer också med när du köper din Bradley Smoker av oss.


Vanliga frågor, FAQ om Bradley Smoker


Varför är det så viktigt att röken är kall?
Att tillföra rök med låg temperatur är det bästa sättet att kontrollera smaken på det som ska tillagas. I en vedeldad rök skapas värme genom förbränning av trä, en process som bildar hög värme och som till slut ger en okontrollerbar höjning av temperaturen. Till slut pruduceras nästan enbart värme och mycket lite rök och istället framkallas gaser, hartser och kåda vilket förstör både smak och utseende på maten. Bradley Smoker avger en konstant mängd rök med jämn temperatur vilket ger en betydligt bättre smak på slutprodukten.

Kan jag använda min Bradley Smoker inomhus?
Ja det kan du! Bradley Smoker producerar visserligen rök och är tänkt att användas utomhus men det går lika bra att använda Bradley Smoker inomhus om man leder bort röken på ett effektivt sett.

Följer det med någon bruksanvisning i förpackningen?
Ja, Bradley Smokers originalmanual följer med och även Laxen Specialnäts egna svenska bruksanvisning när du köper din Bradley Smoker av oss. Här kan du gratis ladda ner vår egna svenska Bradley Smoker bruksanvisning.

Vad kostar skåpet i drift?
Skåpets värmeelement har en effekt på 500 W och rökgeneratorns effekt är 125 W så totalt drar skåpet 625 W. Kostnaden för briketter är mindre än 12 kr/tim vid köp av ett 120-pack (2018).

Kan man använda Bradley Smoker briketter i andra rökar eller grillar?
Ja det kan du. Läs mer här hur du använder Bradley Smoker briketter i en vanlig grill.

Ska jag använda rök under hela tillagningen?
Nej det är inte nödvändigt. Du kan ställa matningen av briketter separat och många väljer att röka maten ungefär halva tillagningstiden, d.v.s. om du vill tillaga maten i 4 timmar, använd rökgeneratorn under de första 2 timmarna. Smaken är individuell och du får testa dig fram till vad som passar dig bäst.

Hur kontrollerar jag fuktigheten i skåpet?
Med ventilen på ovansidan av din Bradley Smoker. Ju mer stängd ventil desto högre fuktighet. Kom bara ihåg att inte stänga ventilen helt när du kör rökgeneratorn.

Till Bradley Smoker rökskåp
Till Bradley Smoker briketter