Hem » RÖK & GRILLPRODUKTER » Vanliga frågor om Bradley Smoker

Vanliga frågor om Bradley Smoker

Bradley Smoker Manual & Bruksanvisning.


Det är de speciella briketterna som är hemligheten med Bradley Smoker. Briketterna avger en mycket ren rök med jämn temperatur vilket ger betydligt bättre smak på maten du röker i din Bradley Smoker jämfört med traditionell rökning. Där gör rökgaser, harts, kåda, men framför allt för hög temperatur, att man lätt förstör smaken på maten. Med en Bradley Smoker smakar maten helt enkelt bättre!

Med ett Bradley Smoker rökskåp eliminerar du också chansningsmoment med att röka mat och du kan i princip inte misslyckas med en Bradley Smoker. Det blir alltid gott! Och du behöver inte ens passa maten eftersom ditt Bradley Smoker rökskåp automatiskt stänger av när tiden gått ut.

Bradley Smoker briketter finns i en mängd olika smaker, en del passar bäst för fisk, en del för kött och många passar för båda. Beställ Bradley Smoker briketter här. Och behöver du hjälp att välja smak på brikett kan du kika på vår Bradley Smoker brikettguide. Visste du förresten att du kan använda Bradley Smoker briketter till din vanliga grill? Läs mer hur du använder Bradley Smoker briketter till din vanliga grill.

Bradley Smoker säljs idag i över 30 länder och är av många ansedd som den mest mångsidiga hemmaröken på marknaden. In med kontakten och luta dig tillbaka, ditt Bradley Smoker rökskåp sköter sig själv och stänger av automatiskt.

Bradley Smoker rökskåp är enkla att hålla rena och de löstagbara gallren ryms i diskmaskinen. På utsidan är de lackerade i ett utförande likt borstat rostfritt stål medan insidan är i riktig rostfri plåt.

Till Bradley Smoker rökskåp
Till Bradley Smoker briketter

Bradley Smoker bruksanvisning på svenska


Här kan du ladda ner Laxen Specialnäts egna svenska Bradley Smoker bruksanvisning. Bruksanvisningen följer också med när du köper ett Bradley Smoker rökskåp av oss.


Vanliga frågor, FAQ om Bradley Smoker rökskåp


Varför är det så viktigt att röken är kall?
Bradley Smoker rökskåp skapar en rök med låg temperatur. Att tillföra rök med låg temperatur är det överlägset bästa sättet att kontrollera smaken på det som ska tillagas när du ska röka mat. I de flesta andra rökskåp, eller i en vedeldad rök, skapas värme genom förbränning av trä. Processen ger en okontrollerbar och mycket snabb höjning av temperaturen. Till slut produceras nästan enbart hög värme och mycket lite rök. Den höga och okontrollerbara värmen skapar rökgaser, hartser och tar fram kåda från träet som förstör både smak och utseende på maten. Bradley Smoker rökskåp avger en konstant mängd rök med låg och jämn temperatur. Det ger en betydligt bättre smak på slutprodukten.

Vad är det för skillnad på kallrökt mat och varmrökt mat?
När vi köper rökt mat i butik är det oftast livsmedel som först har marinerats och sedan kallrökts. Kallrökning av mat görs vid så låga temperaturer att fettet i livsmedlet varken bränner eller ens smälter. Det ger en skillnad i smak, konsistens och utseende jämfört med varmrökt mat. Kallrökning av mat görs oftast vid en temperatur mellan 23-27 °C kallrökning bör ej göras över 28 grader då risk för bakteriebildning kan ske. Tänk på att temperaturen utanför skåpet inte får vara för hög vid kallrökning eftersom den påverkar innetemperaturen i skåpet. Varmrökt mat behöver man ofta inte marinera alls och den smakar och ser ut som helt tillagad mat.

Kan jag använda mitt Bradley Smoker rökskåp inomhus?
Ja det kan du. Bradley Smoker rökskåp producerar visserligen rök och är tänkt att användas utomhus men du kan använda ditt Bradley Smoker rökskåp inomhus om du leder bort röken på ett effektivt sett.

Följer det med någon bruksanvisning i förpackningen?
Ja, Bradley Smokers originalmanual följer med och även Laxen Specialnäts egna svenska bruksanvisning när du köper ditt Bradley Smoker rökskåp av oss. Här kan du gratis ladda ner vår egna svenska Bradley Smoker bruksanvisning.

Vad kostar skåpet i drift?
Skåpets värmeelement har en effekt på 500 W och rökgeneratorns effekt är 125 W så totalt drar skåpet 625 W. Kostnaden för briketter är drygt 11 kr/tim vid köp av ett 120-pack (2019).

Jag får felmeddeland E1 i displayen, vad betyder det?
E1 indikerar att det är något med temperatursensorn. Sitter sensorkabeln ordentligt fast? Sensorkabeln är den tunna kabel som går mellan skåpet och rökgeneratorn. Om kabeln sitter i kan du prova att vända den, det kan ibland räcka för att det ska bli lite bättre kontakt. Du kan också behöva köpa en ny sensorkabel. Om inte det hjälper kan det tyda på att temperatursensorn är trasig och behöver bytas ut.

Kan man använda Bradley Smoker briketter i andra rökar eller grillar?
Ja det kan du. Läs mer här hur du använder Bradley Smoker briketter i en vanlig grill.

Ska jag använda rök under hela tillagningen?
Nej det är inte nödvändigt. Med ett Bradley Smoker rökskåp kan du ställa matningen av briketter separat och många väljer att röka maten ungefär halva tillagningstiden, d.v.s. om du vill tillaga maten i 4 timmar, använd rökgeneratorn under de första 2 timmarna. Smaken är individuell och du får testa dig fram till vad som passar dig bäst.

Hur kontrollerar jag fuktigheten i skåpet?
Med ventilen på ovansidan av din Bradley Smoker. Ju mer stängd ventil desto högre fuktighet. Kom bara ihåg att inte stänga ventilen helt när du kör rökgeneratorn. Du kan öka fuktigheten i ditt Bradley Smoker rökskåp genom att ställa in en skål med vatten.

Vilken smak på Bradley Smoker briketter passar bäst med skaldjur?
Vissa typer av smaker på briketter passar bättre med en viss typ av livsmedel och kan vara högst individuellt men briketterna Pacific Blend, Lönn, Al och Specialblandning passar alla bra med skaldjur och fisk.

Hur många briketter går det i timmen?
Bradley Smoker rökskåp matar fram en ny brikett var 20:e minut så 3 briketter i timmen är vad som går åt. Du kan alltid välja att stänga av brikettmatningen men låta värmen gå i ditt Bradley Smoker rökskåp.

Mina briketter brinner inte ner till aska, är det något fel?
Nej, det är inget fel. Briketterna ska inte förbrännas till aska utan bara avge rök.  

Hur tillverkas Bradley Smoker rökbriketter?
Det är en hemlighet...

Till Bradley Smoker rökskåp
Till Bradley Smoker briketter


 

Bradley Smoker rökskåp