Köp- och Leveransvillkor


 

Priser

Alla priser i webbshopen visas inklusive moms.

Är man inloggad som företag så visas priserna utan moms och när du handlat klart och det står TOTALT, så är det priset utan moms. Momsen ser du på raden ovanför.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-mailadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med oss. Kontrollera noga att du anger rätt mobiltelefon nummer och e-mailadress i dina kunduppgifter.

Leveranstid

Beställningar som kommit in före kl. 12:00 helgfri vardag går i regel iväg samma dag (gäller lagervaror).

Leveranssätt

För privatpersoner gäller DHL paket Hämta hos ombud (Service Point) som leveranssätt. Dina varor hamnar på ett utlämningsställe som aviserar dig via sms. Kontrollera noga att du angett rätt uppgifter så aviseringen kommer fram. Leveranssättet DHL Företag gäller endast för företag och myndigheter och kan inte användas av privatpersoner.

När du väljer att hämta dina varor på ett utlämningsställe har du 7 dagar på dig att hämta ut dina varor, sedan skickas dina varor i retur till oss. Om detta sker debiteras du en avgift på 299kr (SEK) för kostnader hänförliga till Laxens administration, frakt, returfrakt och hantering. Vill du som kund att vi skickar varan igen, så tillkommer en fraktkostnad till.  Viktigt att tänka på om du ska åka iväg på semester kort efter att du lagt en beställning! Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. 

Frakt

Frakten är gratis på alla beställningar över 1 199 kr om du väljer DHL som fraktalternativ och som är lagda i webbshoppen och går till ett ombud. Frakt tillkommer på alla beställningar under 1 199 kr. Frakten läggs på när du kommer till kassan där du kan se fraktkostnaden innan du går vidare till betalning.

Väljer ni PostNord som fraktsätt så tillkommer deras faktiska fraktkostnad på er beställning.

Fri leverans gäller inte bryggtillbehör, kompletteringar till bryggor samt produkter som är kundunika eller specialbeställningar. 

Betalningsalternativ

Du kan välja att betala på olika sätt med Svea, Swish eller Postförskott.  Om du själv väljer Postförskott löser du ut ditt paket på utlämningsstället, en kostnad på 129 kr tillkommer för detta. Företag, stat och Kommun kan välja faktura.

Det går även att välja att betala i vår butik.

Ångerrätt/Byte

Som konsument har du i enlighet med distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp utan att ange någon anledning. Om du vill returnera dina varor, meddela oss detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. OBS! Returer gäller inte mått som är specialbeställda eller utan bara på lagervaror i vår butik. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den. På fakturan anger du returorsak "Ångerrätt". När du returnerar varor med hänvisning till ångerrätten står du själv för returfrakten. Du kan returnera varorna på det sätt som passar dig bäst. Vi återbetalar varuvärdet, men ej orginalfrakten som vi har stått för även om du har handlat över 1199kr, så fort vi mottagit din retur. Den kostnaden ser du inte på din ursprungsfaktura men vi dra bort den faktiska kostnaden vi hade för att skicka varan till dig.

För byte av varor står du för returfrakten och för frakten på varorna du vill byta till.

Alla varor som returneras till oss skickas till: Laxen Specialnät AB, Kardangatan 2, 904 22 Umeå. Privatpersoner väljer närmaste ombud. Företag väljer företagspaket till vår adress.

Reklamationer

Om du skulle få en defekt vara eller en felleverans ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Kontrollera emballaget vid mottagande, eventuell transportskada anmäls omgående till transportören. Meddela oss att du vill returnera varan senast 14 dagar efter det att du har mottagit den. Du måste ta kontakt med oss för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald. Vi skickar en förfrankerad returetikett till dig för retur av den defekta varan. För att returnera en vara ska den vara oanvänd och i det skick som den var när du mottog den. Returnera varan tillsammans med fakturan eller en kopia av den. På fakturan anger du returorsak.

Tvist

Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.