Hem » BRYGGOR » Brygga tillbehör
Komplettera din brygga med tillbehör.

 
Du kan komplettera din brygga för att göra den ännu mer praktisk, lyxig och bekväm. Här får du några idéer vad du kan göra.

Kom ihåg att beställa eventuella tillbehör samtidigt som du beställer din brygga; då följer de med utan extra fraktkostnad. Om du vill göra kompletteringar i efterhand tillkommer frakt från fabriken i Finland. En del produkter här under är inte prismärkta, kontakta oss här så tar vi fram ett pris till dig.

Räcken

Komplettera din brygga med räcken. Du kan ha räcken både på landgången och på bryggdelen längst ut. Räckena är tillverkade i tryckimpregnerat trä med varmgalvaniserade stålstolpar. Bilden visar en brygga Rentukka DX 1-4-6 med räcken på landgångens ena sida.

Rentukka DX 1-4-6 med räcken, bänkar och badstege.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bänkar

Bänkar kan du beställa i 1-meters eller 2-meters längd, pris 2.095 kr respektive 2.995 kr. Bänkarna är tillverkade i tryckimpregnerat trä med varmgalvaniserade stålstommar.
Bänkarna sätts fast med bultar mellan springorna i trädäcket på bryggan. Bryggan här ovanför är kompletterad med 2-metersbänkar.


Badstege

Om du beställer en Ulpukka flytbrygga kan du komplettera med en badstege i aluminium.
Badstegen kostar 3.495 kr men följer med gratis när du beställer en Rentukka flytbrygga.


Hjulsats Rentukka

När du på hösten lossar din brygga Rentukka från landfästet för att rulla upp den på land kan du montera på en hjulsats på den första sektionen där landfästet suttit monterat. Då slipper du hålla upp den första sektion för hand och sparar ryggen. Hjulsatsen får sitta kvar under vinterförvaringen så är det bara att rulla ner din brygga igen på våren.

Hjulsatsen består av två stora kraftiga hjul 36 cm i diameter och 8 cm tjocka plus beslag för att fästa den i den i bryggans första sektion. Bilden visar brygga Rentukka A 2-1 med hjulsats. Hjulsatsen kostar 1.895 kr.

Rentukka A 2-1 med hjulsats  Förtöjningsring

En förtöjningsring, eller mooring-ring, är ett bra alternativ när du behöver yttre förankring av din flytbrygga. Yttre förankring behövs bara för bryggor med rörligt landfäste för att förhindra bryggan att svänga för mycket i sidled. Förtöjningsringen väger 70 kg och passar för bottnar med dy eller sand och gräver ner sig i botten. Två förtöjningsringar används tillsammans med en mooringslina eller kätting för att fästa i bryggan. När du drar upp din brygga på hösten släpper du ner linan/kättingen på botten.

Förtöjningsring 

 

 

 

 

 

 


Förtöjningslina

Förtöjningslinan, eller mooringslinan, fästs i förtöjningsringen och i bryggan. Linan är 20 mm i diameter, blyinfattad och lägger sig på botten. På linan monteras rörkaus och linlås i bägge ändar. 

Förtöjningslina Förtöjningslina detalj    Rörkaus med linlås

 Bryggfender Multidock

En smart bryggfender med en funktion som gör att den kan användas rak eller vikas på mitten i vinklar upp till 90 grader. Längden är 90 cm och bredden 18 cm. Finns i vitt eller blått.

Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock

 

Förtöjningsboj med lång ten

Bojar med genomgående roterande ten. Finns i storlekar från 25 cm diameter till 60 cm.

Förtöjningsboj

 

Fendrar och bojar

Finns i alla former och storlekar och används till bryggor, båtar, utmärkning av farleder och redskap. 

        

 


 

   

Brygga Rentukka DX 1-5-6, 11.5 m, till vänster och brygga DX 1-6-6, 13.8 m, höger. Klicka på respektive bild för att läsa mer om bryggan.