Hem » BRYGGOR » Brygga tillbehör

Brygga tillbehör

Bryggtillbehör, beställs dessa artikar separat så tillkommer en fraktkostnad från tillverkaren i Finland till er som kund.

 
Du kan komplettera din brygga för att göra den ännu mer praktisk, lyxig och bekväm. Här får du några idéer vad du kan göra.

Kom ihåg att beställa eventuella tillbehör samtidigt som du beställer din brygga; då följer de med utan extra fraktkostnad. Om du vill göra kompletteringar i efterhand tillkommer frakt från fabriken i Finland på en separat faktura från Laxen. Fraktpriserna baseras på vikt och volym. En del produkter här under är inte prismärkta, kontakta oss här så tar vi fram ett pris till dig.

Räcken

Komplettera din brygga med räcken. Du kan ha räcken både på landgången och på bryggdelen längst ut. Räckena är tillverkade i tryckimpregnerat trä med varmgalvaniserade stålstolpar. Bilden visar en brygga Rentukka DX 1-4-6 med räcken på landgångens ena sida.

Rentukka DX 1-4-6 med räcken, bänkar och badstege.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bänkar

Bänkar kan du beställa i 1-meters eller 2-meters längd. Bänkarna är tillverkade i tryckimpregnerat trä med varmgalvaniserade stålstommar.Bänkarna sätts fast med bultar mellan springorna i trädäcket på bryggan. Bryggan här ovanför är kompletterad med 2-metersbänkar. Badstege

Om du beställer en Ulpukka eller en Rentukka flytbrygga kan du komplettera med en badstege i aluminium.


Hjulsats Rentukka

När du på hösten lossar din brygga Rentukka från landfästet för att rulla upp den på land kan du montera på en hjulsats på den första sektionen där landfästet suttit monterat. Då slipper du hålla upp den första sektion för hand och sparar ryggen. Hjulsatsen får sitta kvar under vinterförvaringen så är det bara att rulla ner din brygga igen på våren.

Hjulsatsen består av två stora kraftiga hjul 36 cm i diameter och 8 cm tjocka plus beslag för att fästa den i den i bryggans första sektion. Bilden visar brygga Rentukka A 2-1 med hjulsats.

Rentukka A 2-1 med hjulsats  Betongring och kätting med fäste

En betongring, är ett bra alternativ när du behöver yttre förankring av din flytbrygga. Yttre förankring behövs bara för bryggor med rörligt landfäste för att förhindra bryggan att svänga för mycket i sidled. Betongringen väger ca 40 kg och passar för bottnar med dy eller sand och gräver ner sig i botten. Två eller fler betongringar beroende på storlek på bryggan används tillsammans med en kätting för att fästa i bryggan. När du drar upp din brygga på hösten släpper du ner kättingen på botten.

 

 

 

 

 

 

  Bryggfender Multidock, (dessa varor är beställningsvaror och kommer inte med bryggleveransen).

En smart bryggfender med en funktion som gör att den kan användas rak eller vikas på mitten i vinklar upp till 90 grader. Längden är 90 cm och bredden 18 cm. Finns i vitt eller blått.

Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock Bryggfender Multidock

 

Fendrar och bojar ( lagervaror hos Laxen.com)

Finns i alla former och storlekar och används till bryggor, båtar, utmärkning av farleder och redskap. 

        

 


 

   

Brygga Rentukka DX 1-5-6, 11.5 m, till vänster och brygga DX 1-6-6, 13.8 m, höger. Klicka på respektive bild för att läsa mer om bryggan.