Hem » BRYGGOR » Läs mer om flytbrygga Rentukka

Läs mer om flytbrygga Rentukka

Läs mer om Flytbrygga Rentukka

 

Pontonerna är hemligheten

Hemligheten med brygga Rentukka flytbrygga är de patenterade runda flytpontonerna. Pontonerna har en kraftig genomgående lagrad axel som gör att pontonerna fungerar som hjul när de når fast mark. Något som väsentligt förenklar upptagning och sjösättning av din flytbrygga. Du rullar helt enkelt din flytbrygga ner i vattnet på våren och lika enkelt upp på hösten inför vinterförvaringen där den ligger skyddad från isen. Titta på vår inspirationsfilm så förstår du vad vi menar. Det här är lösningen för dig som tröttnat på att reparera din gamla fasta brygga år efter år.

Pontonerna har en volym på 300 L och en flytkraft på hela 250 kg och varje flytbryggmodell är anpassad för att ha rätt antal pontoner och flytkraft för en stabil och säker funtion. Och brygga Rentukka är i sanning en mycket stabil flytbrygga! Beroende på modell flyter brygga Rentukka mellan 40 cm och 50 cm ovanför vattenytan.

Bilden visar en flytbrygga Rentukka DX 1-4-6 med bergfäste och sina 6 pontoner och tillbehör som räcken, bänkar och en badstege. Lägg märke till gångjärnet mellan pontonerna på landgången. Det gör att flytbryggan utanför gångjärnet, oavsett vattenstånd, alltid ligger i våg.

 

Enkel isättning och upptagning med rullande pontoner

Till skillnad från andra flytbryggor är flytbrygga Rentukka en fröjd att hantera vid isättning på våren och upptagning inför vinterförvaringen. Den unika designen med rullande pontoner möjliggör en enkel och smidig upprullning av flytbryggan på land där den ligger säker från isen. Flytbryggor Rentukka är i det fallet helt unik som den enda flytbrygga på marknaden som klarar det.

Kraftiga och vridstyva stålstommar

De kraftiga varmgalvaniserade stålstommarna, som väger 30 kg/st, är förstärkta med ett tvärgående stålrör. Det gör stommen så stabil och vridstyv att du vid sjösättning och upptagning av din flytbrygga med fördel kan använda traktor eller fyrhjulig för att dra flytbryggan. Mindre flytbryggor kan dras för hand eller spelas upp och ner i vattnet. Bilden visar 3 sammansatta stålstommar med en last på hela 500 kg där man kan se hur enormt stabila stålstommarna är trots en spännvid på närmare 7 meter.

 

Stålstommarna kommer i en storlek som mäter 1.2 m x 2.3 m. Det gör det enkelt vid montering då det inte spelar någon roll om du sätter stommen i landgången eller längst ut på bryggdelen.

Stadiga och stabila trädäck av finsk tall

På stålstommarna sitter trädäck tillverkade i kärnved av finsk tall. Trädäcken är färdigspikade när flytbrygga Rentukka levereras till dig. Vid tillverkning av trädäcken kapas först brädorna för att sedan tryckimpregneras. Tryckimpregneringen är av klass NTR-AB som ger full inträngning i allt ändträ. Dimensionen på brädorna i trädäcket till flytbrygga Rentukka är kraftigt, 21 mm x 95 mm, och vikten i torrt tillstånd är hela 34 kg. Det gör att trädäcket är stadigt och stabilt och inte sviktar.
 

En storsäljande flytbrygga

Stabil, flexibel och mångsidig har gjort brygga Rentukka till en riktig storsäljare. Med en minimal insats i form av underhåll, upptagning och förvaring blir din flytbrygga Rentukka en investering som glädjer sommar efter sommar. Den vinner i längden!

Flytbrygga Rentukka har kantbrädor på sidorna som klär in stålstommarna och ger en mycket snygg finish, och noggranna val av material garanterar en flytbrygga som andas kvalitet. När det gäller gediget hantverk, bra material, genomtänkta lösningar och framför allt funktion, är det få flytbryggor som kan mäta sig med flytbrygga Rentukka, den är helt enkelt fenomenal.

Leveranstid

Flytbrygga Rentukka ligger på lager i Finland hos vår leverantör och skickas på pall direkt till dig. Leveranstiden för en flytbrygga Rentukka är 4-6 veckor, och i priset ingår leverans inom Sverige. Tänk på att redan från början beställa alla de sektioner och delar du önskar till din flytbrygga. Behöver du komplettera din flytbrygga i efterhand beställer vi hem de delarna från Finland men då tillkommer en extra fraktkostnad för det.


En svensk sommar med brygga

Ordet brygga har flera betydelser men den vanligaste definitionen på brygga, och det första vi tänker på när vi hör "brygga", är nog Wiktionarys definition på brygga; "En brygga är en artificiell gångväg som sträcker sig ut i vatten men ej når andra sidan, som ofta används för att förtöja båtar". Och det är så det blir när vi kliver ut på en brygga; Plötsligt kan vi gå rakt ut på vattnet och får omges av vatten, det ger en positiv och skön känsla. Bara den lilla korta biten ut i vattnet gör någonting med oss och vi känner att vi gärna stannar kvar på vår brygga. Det kluckar lite och det guppar lite.

Bland de starkaste minnesbilder från en svensk sommar finns garanterat härliga bad. Säkert har du kastat dig i vattnet från en brygga i några av Sveriges sjöar eller hav. Den som väljer att investera i en riktigt bra flytbrygga förvånas ofta över hur snabbt bryggan blir familjens favoritplats. Men kanske är det inte så konstigt när man tänker efter? En flytbrygga är perfekt, inte bara för bad, utan även för den som tycker om att sola eller fiska. Dessutom kan en flytbrygga vara ett utmärkt alternativ för att få en bättre tilläggningsplats för båtar.

Titta på vår inspirationsfilm så förstår du varför så många valt att inte bara köpa vilken flytbrygga som helst utan istället satsat på en Rentukka brygga, en kvalitetslösning som håller år efter år!Välj din modell av Rentukka flytbrygga här