Hem » SLOW FEEDING HÖNÄT » Läs mer om slow feeding

Läs mer om slow feeding

Läs om SlowfeedingSlow feeding hönät är bra för din hästs välmående. Hästen mår bättre, det går mindre hö och du sparar både pengar och tid. Däremot måste du vara medveten om att slow feeding fungerar för de allra flesta hästar men inte för de individer som kommit på att de kan bita sig igenom näten för att komma åt maten. Då är slow feeding inget för dem.

Våra slow feeding hönät är populära då näten har lång hållbarhet jämfört med många andra slow feeding nät på marknaden. Näten är tillverkade av 3 mm grön polyeten och finns med tre olika maskstorlekar; 40, 30 och 25 mm.

Börja alltid med 40 mm maska, annars blir din häst frustrerad och biter sönder nätet. Byt till 30 mm maska om du tycker att din häst äter för snabbt med 40 mm maska och eventuellt sedan till 25 mm. Näten är tillverkade i ett mjukt material för att vara skonsamt för din häst och även om näten har mycket hög brottstyrka kan en frustrerad häst enkelt bita sig igenom nätet för att komma åt maten. För att lappa de hål som uppstått kan du köpa slow-feeding nätbitar i både 40 mm maska och 30 mm maska.

I sortimentet finns färdigsydda nätpåsar i flera storlekar, från små påsar upp till stora påsar för rundbal. Vill du spara pengar och göra jobbet själv beställer du istället "Hönät i bit", nätstycken som du själv formar till hönät runt dina balar. De bitarna är också perfekta som lagningsmaterial till de färdiga rundbalsnäten.

  • Slow feeding nät är en förbrukningsvara och tillverkade i ett material som din häst, om den vill, enkelt kan bita sig igenom med sina kraftiga käkar.
  • Metoden med slow feeding fungerar för de flesta hästar, men inte för alla.
  • Låt nätet sitta så löst som möjligt över höet. Ett spänt nät är enklare att ta sig igenom för din häst.
  • Ett nät är lätt att fastna i. Din häst kan fastna i nätet med skor och grimmor, håll uppsyn.
  • Din häst kommer att behöva tid för att vänja sig med slow feeding nät. Därför kan det vara bra att lägga en del foder bredvid nätet tills din häst har vant sig.
  • Dra ut lite hö genom maskorna så att din häst får en början, då lär den sig snabbare.

    Slowfeeding hönät, köp dem här